Tavuk göğüs etlerinin bir tarafına bal sürüp tuz ve karabiber serpin. 10 dakika ızgarada kızartın.
Aynı harekâtı öbür tarafı için yineleyin ve 5 dakika dinlenmeye bırakın. Daha sonra herbirini 6 denk parçaya bcan veril.
Sosu hazırlamak için; taze soğanları arınıp ince ince doğrayın. Derin bir kaba alıp portakal suyu, sirke, zeytinyağı, hardal, yoğurt, ve ezilmiş 1 diş sarımsağı ilave ederek karıştırın.
2 diş sarımsağı ezin, mantarları dilimleyin. Geniş bir tencerede zeytinyağını kızdırıp sarımsağı pembeleştirin.
Mantarları ilave edip 5-6 dakika kavurun. Tencereyi ateşten alıp hazırladığınız sosu ilave edin. Tuz ve karabiber serpip karıştırın.
Marul yapraklarını tek tek yıkayıp süzün. Salata tabağına yerleştirin. Mantarlı karışımı ve kızarmış tavuk parçalarını marul yapraklarının üzerine alıp servis yapın.
Afiyet olsun.
Ana öğünlerde sunabileceğiniz pratik tavuk salatası tarifini de deneyebilirsiniz.