Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,00
  • EURO
    %0,29
  • ALTIN
    %-0,04
  • BIST
    %-0,42
Mantarlı Tavuk Salatası

Mantarlı Tavuk Salatası

Mantarlı Tavuk Salatası Tarifi İçin malzemeler

  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 3 tavuk göğüs eti
  • 4 çorba kaşığı süzme bal
  • 2 diş sarımsak
  • 650 gr mantar
  • 1 marul
  • Tuz
  • Karabiber

Sos için:

  • 5 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 3 çorba kaşığı portakal suyu
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı hardal
  • 2 çorba kaşığı süzme yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 1 demet taze soğan

Mantarlı Tavuk Salatası Nasıl Yapılır?

  • Tavuk göğüs etlerinin bir tarafına bal sürüp tuz ve karabiber serpin. 10 dakika ızgarada kızartın.
  • Aynı harekâtı öbür tarafı için yineleyin ve 5 dakika dinlenmeye bırakın. Daha sonra herbirini 6 denk parçaya bcan veril. 
  • Sosu hazırlamak için; taze soğanları arınıp ince ince doğrayın. Derin bir kaba alıp portakal suyu, sirke, zeytinyağı, hardal, yoğurt, ve ezilmiş 1 diş sarımsağı ilave ederek karıştırın. 
  • 2 diş sarımsağı ezin, mantarları dilimleyin. Geniş bir tencerede zeytinyağını kızdırıp sarımsağı pembeleştirin.
  • Mantarları ilave edip 5-6 dakika kavurun. Tencereyi ateşten alıp hazırladığınız sosu ilave edin. Tuz ve karabiber serpip karıştırın. 
  • Marul yapraklarını tek tek yıkayıp süzün. Salata tabağına yerleştirin. Mantarlı karışımı ve kızarmış tavuk parçalarını marul yapraklarının üzerine alıp servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Ana öğünlerde sunabileceğiniz pratik tavuk salatası tarifini de deneyebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın