Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,04
  • EURO
    %-0,14
  • ALTIN
    %-0,30
  • BIST
    %-1,01
Mantarlı Pirinç Pilavı

Mantarlı Pirinç Pilavı

Mantarlı Pirinç Pilavı Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su kadehi kepekli pirinç
  • 400 gr mantar
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 su kadehi kaynar su
  • Tuz

Mantarlı Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?

Pirinci bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Bir kaba alıp üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin ve 15 dakika bekletin. Mantarları ortadan ikiye kesin ve zeytinyağı ile beraber yüksek ateşte kavurun. Tereyağı ve yıkanmış pirinci ilave ederek birkaç dakika kavurun. Üzerine sıcak su ve tuz ilave edin. Kaynadıktan sonra kapağı kapalı olarak kısık ateşte pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp kapak ile tencere arasına kağıt havlu yerleştirin ve demlenmeye vazgeçin. Servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın