Malzemeler
Sunum için
Kestaneleri haşlayıp kabuklarını soyun. Tencerede tereyağını ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğanı ilave edip soteleyin. Kocaman küp biçiminde doğradığınız patates ve kereviz sapını ilave edip 4-5 dakika soteleyin. Kestaneleri ve 3 su kadehi suyu ilave edip orta ateşte kaynamaya vazgeçin. Sebzeler yumuşayınca el blender ’ında sürükleyip pürüzsüz kıvama gelinceye kadar ezin. Tencereyi tekerrür ocağa alın. Suyu yeterli gelmezse çorbaya su ilave edin. Tavada ayçiçek yağını ısıtın. Dilimlediğiniz mantar ve yarım yemek kaşığı limon suyunu ilave edip hafif soteleyin. Kestaneli çorbaya ilave edin. Tuz ve karabiberi ilave edip 1-2 dakika kaynatıp ocaktan alın. Çorbayı sıcak olarak kaselere aktarın ve üzerine mantar dilimleri ile pul biber ilave edip servis yapın. Afiyet olsun.
Dilerseniz, kestane çorbasının sade versiyonunu da sınayabilirsiniz.