Patlıcanların saplarını kesmeden alacalı soyun. Acısını çıkarmak için tuzlu suda 15 dakika bekletin. Daha sonra süzüp kurulayın.
Mantarları arınıp dilimleyin, kararmaması için limonlu suda bekletin. Domateslerin kabuklarını atayıp ufak ufak doğrayın. Soğanları piyazlık doğrayın, biberleri ve sarımsakları ince ince doğrayın. Mantarları süzüp derin bir kaba alın ve hazırladığınız öbür sebzeleri ilave edip karıştırın.
Patlıcanların ortasını karnıyarık biçiminde keserek açın. Mantarlı karışımı patlıcanların içine doldurun.
Zeytinyağı, su, tuz ve tozşekeri tencereye alın. Patlıcanları tencereye yerleştirip kapağı kapalı olarak orta ateşte pişirin. Soğuduktan sonra dereotu ile süsleyip servis yapın.
Dilerseniz, pratik imam bayıldı tarifini de sınayabilirsiniz.
Şefin Yorumu :TEKLİF
Servisten evvel imambayıldının üzerine birer tatlı kaşığı sızma zeytinyağı dolaştırırsanız daha lezzetli olur.
Afiyet olsun.