Mantar kurabiye, şekli en güzel kurabiye tariflerinden biri. Yalnızca bir gazoz kapağını kakaoya veya çikolata sosuna bandırıp kurabiye hamurunun üzerine bastırarak ortaya bu kadar güzel bir hamur işi dışında tutmak sahiden fazla olağanüstü bir fikir. En güzel hamur işi tarifleri aralarında yer alan mantar kurabiye birde kıvamını tutturursanız ağızda dağılan kurabiye olarak enfes bir ikram olabiliyor.
Mantar kurabiyesi malzemeleri içinde kullanılacak olan toz şeker yerine ben her zaman pudra şekeri kullanırım zira bir kurabiyenin ağızda dağılması için yapılacak en önemli püf nokta budur. Başlıca mantar görünümünü belirlemek için bir fazla yemek tarifleri sitesi gazoz kapağını yada şişenin ağzını kakaoya bandırırlar lakin kendimce evinizde varsa mutlaka benmari usulü eritilmiş bitter çikolata batırın. Zira daha güzel bir lezzete sahip oluyor. En güzel hamurişi tarifleri bulabileceğiniz yemek sitemizde mantar kurabiyenin yanında birkaç değişiklik daha öbür kurabiye tarifi bulabilirsiniz. Buyrun mantar kurabiye tarifi.
* 1 paket margarin
* 2 tane, yumurta
* 1 nehir fincanı, pudra şekeri
* 2,5 dere fincanı, un
* 200 gr mısır nişastası
* 1 paket vanilya
* 1 paket kabartma tozu
* kakao
Karıştırma kabına, unu alalım ortasını havuz gibi açalım. oda sıcaklığındaki margarini ilave edelim. Sonra sırası ile, iki yumurtayı kıralım, pudra şekerini ek edelim. Mısır nişastasını, vanilyayı ve kabartma tozu ek edelim. Kıvama gelene kadar yoğuralım. Kıvama gelen hamurdan ceviz büyüklüğünde (birazcık daha büyük olabilir) parçalar koparalım, elimizle yuvarlayalım yağlanmış fırın tepsisine dizelim. Ufak bir şişe kapağı ile hamurlarının üstüne bastırıp kapak şekli verelim, kenarlarına kakao serpelim 180 derecelik ısıda on beş dakika pişirelim. Sağlık Durumu olsun.