İç harcı için
Üzeri için
Bol suyla yıkayıp suyunu süzdüğünüz tatlı patatesleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin. Fırını kapatıp fırın tepsisini çıkarmadan kendi sıcaklığında 5-10 dakika bekletin. İç harcı için zeytinyağını tavada ısıtın. Piyazlık doğradığınız soğanları ve ezilmiş sarımsağı ilave ederek soğanların rengi dönene kadar soteleyin. Jülyen doğradığınız biberleri ilave edip sotelemeye devam edin. Kocaman doğranmış istiridye mantarını ilave edip 1-2 dakika daha soteledikten sonra ocaktan alın. Haşlanmış darıyı ilave edip karıştırın. Patateslerin üzerini keserek açın. Bir kaşık takviyesiyle ortalarını çukurlaştırıp hazırladığınız mantarlı harcı tüm patateslere bölüştürün. Üzerinİ taze kişniş yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.