Muhallebi için
Mangolu tatlı için
Süslemek için
Lezzet yemek tarifleri arasından yemeklerinizi seçtiyseniz şimdi gizeme tatlı tarifleri kısmından seçtiğiniz
Mangolu ve sütlü tatlıda.
Muhallebi için geniş bir tencerede süt, un ve şekeri çırpın. Ocağa alıp kısık ateşte devamlı karıştırarak bir taşım
kaynatın. Margarin ve vanilyayı ilave edip bir taşım daha kaynatın. Ocaktan alıp servis kasesine dökün ve
ılınmaya vazgeçin.
Mangolu tatlı için mangoları atayıp mikserle püre haline getirin. Tencereye alıp üzerine 2 çorba kaşığı su ile
sulandırılmış mısır nişastası, su ve tozşekeri ilave edin. Kısık ateşte devamlı karıştırarak bir taşım kaynatın.
Limon suyunu ilave edip bir taşım daha kaynatın. Ocaktan alıp ılınmaya vazgeçin. Muhallebinin üzerine ilave edin.
Buzdolabında 1-2 saat bekletip üzerini mısır gevreği ile süsleyin. Acıbadem kurabiyesi ile servis yapın.