Mangoları küp biçiminde doğrayın. Şekerle beraber bir sos tenceresinde, ara gizeme karıştırarak kaynayana kadar pişirin. Altını kısıp 2-3 dakika daha pişirin, ateşten alıp soğumaya vazgeçin.
Sütün göz kararı 1/3 ’şanı bir kaseye koyup, üzerine toz jelatini serpiştirin. Ara gizeme karıştırarak bir kenarda bekletin.
Geri kalan sütü, vanilyaları, limon kabuğu rendesi ve kremanın yarısıyla beraber bir sos tenceresinde, orta ateşte karıştırarak pişirin.
Krema kaynamaya başlayınca altını kısıp 3-4 dakika pişirmeye devam edin. Daha sonra ateşten alıp, içine jelatinli sütü ilave edin ve karıştırın. Oda sıcaklığında soğumaya vazgeçin.
Kremanın kalan yarısını pudra şekeriyle beraber mikserle 2-3 dakika katılaşana kadar çırpın. Kremayı, soğuttuğunuz pişmiş kremaya ilave edip karıştırın.
Panna cotta ’yı servis edeceğiniz kupları yan yatırarak içlerine boşaltın ve bu biçimde buzdolabında en az 1 saat soğutun. Son olarak mango sosunuzu ilave edip yine soğumaya vazgeçin. Üzerini mini mango dilimleri ve nane yapraklarıyla süsleyip soğuk olarak servis yapın.