Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Mangolu Panna Cotta

Mangolu Panna Cotta

Mangolu Panna Cotta Tarifi İçin malzemeler

  • 400 g mango
  • 3 yemek kaşığı şeker

Panna cotta için:

  • 125 ml süt
  • 1 tatlı kaşığı toz jelatin
  • 2 kutu toz vanilya
  • 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 250 ml krema
  • 70 g pudra şekeri

Mangolu Panna Cotta Nasıl Yapılır?

  • Mangoları küp biçiminde doğrayın. Şekerle beraber bir sos tenceresinde, ara gizeme karıştırarak kaynayana kadar pişirin. Altını kısıp 2-3 dakika daha pişirin, ateşten alıp soğumaya vazgeçin.
  • Sütün göz kararı 1/3 ’şanı bir kaseye koyup, üzerine toz jelatini serpiştirin. Ara gizeme karıştırarak bir kenarda bekletin.
  • Geri kalan sütü, vanilyaları, limon kabuğu rendesi ve kremanın yarısıyla beraber bir sos tenceresinde, orta ateşte karıştırarak pişirin.
  • Krema kaynamaya başlayınca altını kısıp 3-4 dakika pişirmeye devam edin. Daha sonra ateşten alıp, içine jelatinli sütü ilave edin ve karıştırın. Oda sıcaklığında soğumaya vazgeçin.
  • Kremanın kalan yarısını pudra şekeriyle beraber mikserle 2-3 dakika katılaşana kadar çırpın. Kremayı, soğuttuğunuz pişmiş kremaya ilave edip karıştırın.
  • Panna cotta ’yı servis edeceğiniz kupları yan yatırarak içlerine boşaltın ve bu biçimde buzdolabında en az 1 saat soğutun. Son olarak mango sosunuzu ilave edip yine soğumaya vazgeçin. Üzerini mini mango dilimleri ve nane yapraklarıyla süsleyip soğuk olarak servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın