1çay kadehi sütşayet katı olursa 1, 5 çay kadehi süt
1 yemek kaşığı limon suyu
1 çay kadehi şeker tatlı beğeniyorsanız artırabilirsiniz
Mangolu Dondurma Tarifi Nasıl Yapılır?
Dolaptan dilimlenmiş dondurulmuş mangolar alınır 10-15 dakika azıcık bekletelim bu sayede blendırda yada rondoda rahat püre yapabiliriz.
Üzerine şekeri ilave ederek blendır yada rondodan tamamen püre kıvamına gelene kadar çekelim, benim rondom ufak olduğundan malzemeyi ikiye parçalayarak iki seferde yaptım rondo yada blendırınız büyükse tek seferde yapabilirsiniz.
Üzerine akışkan krema ve sütü ilave ederek tekerrür rondodan geçirelim, tamamen pürüzsüz hale gelince limon suyuna ilave edelim ve tekerrür rondodan geçirelim.
Kalıbımızın kapağı sarih biçimde 1, 5-2 saat dondurucuya koyalım.
Bu müddet sonunda kabımızı dondurucudan çıkartıp çatal ile yada blendr ile kenardan başlayarak iyice karıştıralım ve tekerrür dondurucuya kaldıralım.
Kenarlardan karıştırmaya başlama nedenimiz ilk kenarlar donduğu için karıştırmaya kenardan başlayıp ortaya doğru iyice karıştırıyoruz buzlanmasını yasaklamış oluruz.
Tekerrür dondurucuya kaldırıp 1, 5-2 saatte bir dondurmamızı çıkartıp tekerrürden çatal yada blendır ile karıştırıp dondurucuya kaldıralım, bu operasyonu en az 4 sefer uygulayın.
Bu evre dondurmanın kıvamı için çok ehemmiyetli kesinlikle yapılmalı.
Son olarak karıştırdıktan sonra dondurmamızın kapağını kapatıp 1 gece dondurucuda beklettikten sonra servis yapabilirsiniz