Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,03
  • EURO
    %-0,15
  • ALTIN
    %0,27
  • BIST
    %-0,25
Mango Soslu Ve Hindistan Cevizli Cheesecake

Mango Soslu Ve Hindistan Cevizli Cheesecake

Mango Soslu Ve Hindistan Cevizli Cheesecake Tarifi İçin malzemeler

Tabanı için

  • 2 kutu yulaflı bisküvi
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı esmer şeker

Üzeri için

  • 2 su kadehi süzme yoğurt
  • 400 g kahvaltıllık lor peyniri
  • 8 yemek kaşığı tozşeker
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 kutu vanilya
  • 1 yemek kaşığı rende Hindistan cevizi

Sosu için

  • 1 mango
  • 1 yemek kaşığı tozşeker
  • Yarım çay kadehi su
  • 1 tatlı kaşığı darı nişastası

Süsleme için

  • Mango ve taze Hindistancevizi dilimleri

Mango Soslu Ve Hindistan Cevizli Cheesecake Nasıl Yapılır?

Bisküvileri rondoda ince çekin. Tereyağını eritip bisküvilere ilave edin. Tarçın ve esmer şekeri ilave edip iyice karıştırın. 22 cm ’lik kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serin ve kenarlarını yağlayın. Bisküvi harcını kalıba yayın ve iyice bastırın. Buzluğa koyup üst malzemesini hazırlayana kadar bekletin. Üzeri için, tüm malzemeleri derin bir kasede mikserle çırpın ve bisküvi tabanının üzerine boşaltın. Evvelden ısıtılmış 170 derece fırında 30-35 dakika pişirip soğuyana kadar fırından çıkarmayın. Öbür yanda mangoyu dilimleyin ve süsleme için birkaç dilim ayırın. Mango dilimlerini bir sos tenceresinde şeker ve su ile pişirin. Blender ile püre haline getirin. Tekerrür ocağa alın ve darı nişastasını çok az suyla eritip mango püresine ilave edin. Kıvamı koyulaşınca ateşten alın ve soğumaya vazgeçin. Soğuyan cheescake ’i fırından çıkarıp üzerini sosla kaplayın ve buzdolabında bir gece bekletin. Üzerini taze Hindistancevizi ve mango dilimleri ile süsleyip servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın