Tabanı için
Üzeri için
Sosu için
Süsleme için
Bisküvileri rondoda ince çekin. Tereyağını eritip bisküvilere ilave edin. Tarçın ve esmer şekeri ilave edip iyice karıştırın. 22 cm ’lik kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serin ve kenarlarını yağlayın. Bisküvi harcını kalıba yayın ve iyice bastırın. Buzluğa koyup üst malzemesini hazırlayana kadar bekletin. Üzeri için, tüm malzemeleri derin bir kasede mikserle çırpın ve bisküvi tabanının üzerine boşaltın. Evvelden ısıtılmış 170 derece fırında 30-35 dakika pişirip soğuyana kadar fırından çıkarmayın. Öbür yanda mangoyu dilimleyin ve süsleme için birkaç dilim ayırın. Mango dilimlerini bir sos tenceresinde şeker ve su ile pişirin. Blender ile püre haline getirin. Tekerrür ocağa alın ve darı nişastasını çok az suyla eritip mango püresine ilave edin. Kıvamı koyulaşınca ateşten alın ve soğumaya vazgeçin. Soğuyan cheescake ’i fırından çıkarıp üzerini sosla kaplayın ve buzdolabında bir gece bekletin. Üzerini taze Hindistancevizi ve mango dilimleri ile süsleyip servis yapın.