Muzu atayıp kararmaması için fırça ile limon sürün. Muz ve ananas dilimlerini alıp mangalda itinayla çevirerek kızartın.
Ananas dilimlerini ve muzu servis tabağına alın. Vanilyalı dondurmaları ananas dilimlerinin üzerine yerleştirin.
Çikolata sosu dolaştırıp taze nane yaprakları ile süsleyin. Meyveler ılıkken servis yapın.
Ev imali şeftalili dondurma ve çikolata sosu tarifinden faydalanabilirsiniz.
Mangalda Meyve Şenliğinin Püf Noktaları Nelerdir?
Ananas dilimlerini közledikten sonra, limon ve bal ile soslayın.
Muz ve ananasa ek olarak; çilek, avokado, kayısı, armut ve elma da pişirebilirsiniz.
Çilek, yaban mersini ve frambuazı limon ve toz şeker ile soslayın. Ardından folyoya sarıp 10 dakika pişirin.
1 Porsiyon Mangalda Meyve Şenliği Kaç Kalori?
Yalnızca ananas ve muz tabağı ile hazırlanan meyve şenliğinin bir porsiyonu, takribî 180 kaloridir. Meyvelerin natürel tadından faydalanıldığı için, şeker kıymeti çok yüksek değildir.
Daha aşırısı için nefis meyveli tatlılara göz atın.