Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,06
  • EURO
    %0,17
  • ALTIN
    %0,46
  • BIST
    %0,24
Mandalinalı Ve Zeytinyağlı Yer Elması

Mandalinalı Ve Zeytinyağlı Yer Elması

Mandalinalı Ve Zeytinyağlı Yer Elması Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kilogram yer elması
  • 4 patates
  • Limonlu su
  • Yarım su kadehi zeytinyağı
  • 3 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 kocaman havuç
  • 2 çorba kaşığı pirinç
  • 1.5 su kadehi taze bunalmış mandalina suyu
  • 1 mandalina
  • 1 kesme şeker
  • Birkaç dal dereotu
  • 1 çorba kaşığı jülyen doğranmış
  • mandalina kabuğu
  • Tuz

Mandalinalı Ve Zeytinyağlı Yer Elması Nasıl Yapılır?

  • Yer elması ve patatesleri atayıp çubuk biçiminde kesin. Limonlu suda bekletin. Soğanları atayıp doğrayın.
  • Sarımsakları atayıp ezin. Havuçları arınıp çubuk biçiminde kesin. Mandalinayı kabuklu olarak millete biçiminde dilimleyin.
  • Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğan ve sarımsağı soteleyin. Sırasıyla havuç, süzülmüş patates ve yerelmasını ilave edip 2-3 dakika karıştırarak pişirin.
  • Mandalina suyu, şeker ve tuzu ilave edin. Kaynamaya başlayınca pirinci ilave edip üzerini mandalina dilimleriyle kaplayın.
  • Tencerenin kapağını kapatıp sebzeler ve pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alıp kapağı kapalı olarak soğumaya vazgeçin. Dereotu ve jülyen doğranmış mandalina kabuğuyla süsleyip servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın