Mandalinalı Ve Zeytinyağlı Yer Elması Tarifi İçin malzemeler
1 kilogram yer elması
4 patates
Limonlu su
Yarım su kadehi zeytinyağı
3 soğan
2 diş sarımsak
3 kocaman havuç
2 çorba kaşığı pirinç
1.5 su kadehi taze bunalmış mandalina suyu
1 mandalina
1 kesme şeker
Birkaç dal dereotu
1 çorba kaşığı jülyen doğranmış
mandalina kabuğu
Tuz
Mandalinalı Ve Zeytinyağlı Yer Elması Nasıl Yapılır?
Yer elması ve patatesleri atayıp çubuk biçiminde kesin. Limonlu suda bekletin. Soğanları atayıp doğrayın.
Sarımsakları atayıp ezin. Havuçları arınıp çubuk biçiminde kesin. Mandalinayı kabuklu olarak millete biçiminde dilimleyin.
Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğan ve sarımsağı soteleyin. Sırasıyla havuç, süzülmüş patates ve yerelmasını ilave edip 2-3 dakika karıştırarak pişirin.
Mandalina suyu, şeker ve tuzu ilave edin. Kaynamaya başlayınca pirinci ilave edip üzerini mandalina dilimleriyle kaplayın.
Tencerenin kapağını kapatıp sebzeler ve pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alıp kapağı kapalı olarak soğumaya vazgeçin. Dereotu ve jülyen doğranmış mandalina kabuğuyla süsleyip servis yapın.