Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,12
  • EURO
    %0,81
  • ALTIN
    %-0,64
  • BIST
    %0,97
Mandalinalı Pastalar

Mandalinalı Pastalar

Mandalinalı Pastalar Tarifi İçin malzemeler

  • 1 sade pasta tabanı
  • 300 ml süt
  • 100 gr toz şeker
  • 300 ml mandalina suyu
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 kutu vanilya
  • Turuncu yiyecek boyası
  • 1 yemek kaşığı toz jelatin
  • 3 yemek kaşığı su

Mandalinalı Pastalar Nasıl Yapılır?

  • Suyu bir kaseye alıp üzerine toz jelatini serpiştirin ve 10 dakika bekletin. Süt, mandalina suyu, şeker, vanilya, rendelenmiş portakal kabuğu, birkaç damla yiyecek boyası, yumurta sarıs�� ve nişastayı tencereye alıp mikser ile iyice karıştırın.
  • Orta ateşte devamlı karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp jelatini ilave edin ve tamamen eriyinceye kadar karıştırın.
  • Karışımı nemlendirilmiş silikon pasta kalıplarına paylaştırın. Pasta tabanını kalıp büyüklüğünde kesip üzerine yerleştirin.
  • Derin dondurucuda 1-1.5 saat beklemeye vazgeçin. Pastaları kalıptan ters çevirerek çıkarın ve servis yapın.

Daha kalabalık sofralar için, basmakalıp mandalinalı pasta tarifini de sınayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın