Suyu bir kaseye alıp üzerine toz jelatini serpiştirin ve 10 dakika bekletin. Süt, mandalina suyu, şeker, vanilya, rendelenmiş portakal kabuğu, birkaç damla yiyecek boyası, yumurta sarıs�� ve nişastayı tencereye alıp mikser ile iyice karıştırın.
Orta ateşte devamlı karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp jelatini ilave edin ve tamamen eriyinceye kadar karıştırın.
Karışımı nemlendirilmiş silikon pasta kalıplarına paylaştırın. Pasta tabanını kalıp büyüklüğünde kesip üzerine yerleştirin.
Derin dondurucuda 1-1.5 saat beklemeye vazgeçin. Pastaları kalıptan ters çevirerek çıkarın ve servis yapın.
Daha kalabalık sofralar için, basmakalıp mandalinalı pasta tarifini de sınayabilirsiniz.