İç malzemesi için tüm malzemeyi çukur bir kaba alın. Mikser desteği ile çırpın. Buzdolabına aktarıp sertleşmesi için yarım saat kadar bekletin.
Hamuru için yumurtaları ve şekeri köpük köpük olana dek çırpın. Elenmiş unu ve kabartma tozunu ilave edip spatula desteği ile alttan üste doğru havalandırarak malzemeyi iyice karıştırın. En son vanilyayı ilave edip tekerrür karıştırın. Karışımı yağlı kağıt serili yuvarlak kelepçeli kalıba dökün. Evvelden ısıtılmış 160 derece fırında 35 40 dakika pişirin.
Pişen pandispanyayı fırından alın, soğuduktan sonra enine 3 ’e kesin. Aralarına kremasını yayın, çeperleri arınılmış mandalina parçalarını ve file bademi serpin. Üç kat olacak biçimde pastayı bitirin. Buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra dilimleyip servis yapın.