Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,07
  • EURO
    %0,66
  • ALTIN
    %0,32
  • BIST
    %-2,13
Malaga Pastası

Malaga Pastası

Malaga Pastası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su kadehi toz şeker
  • Yarım su kadehi süt
  • Yarım su kadehi akışkan yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao 1 kutu
  • 1, 5 su kadehi un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 kutu kabartma tozu
  • 1 kutu vanilya
  • 6 adet muz
  • 1 çay kadehi süt
  • Fındık
  • Toz antep fıstığı
  • 700 ml süt 1 l den geriye kalan
  • 1 su kadehinden 1 parmak beceriksiz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 kaşık tereyağı
  • 1 kutu kremşanti
  • 1 kutu 200ml krema
  • 150 gram çikolata

Malaga Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak keki hazırlıyoruz. Yumurta ve şeker iyice çırpılır.
  2. Üzerine değişik malzemeler ilave edilerek yağladığımız dikdörtgen borcama dökülür.
  3. 180 derecede hakimiyetli bir biçimde pişirilir.
  4. Kek pişerken kremayı hazırlıyoruz.
  5. 1 çay kadehi sütü keki nemlendirmek için ayırıp geri kalan tam sütü tencereye alıyoruz.
  6. Tereyağı ve kremşanti hariç değişik malzemeleri ilave edip pişiriyoruz.
  7. Kaynayınca 1 kaşık tereyağı ilave ediyoruz.
  8. Üzerine streç örtüp ılımaya vazgeçiyoruz.
  9. 1 kutu kremayı ocakta ılıtıp üzerine 150 gram çikolata döküp karıştırıyoruz ve soğumaya vazgeçiyoruz.
  10. Keki fırından çıkarınca soğumasını bekleyip üzerine 1 çay kadehi sütü gezdiriyoruz.
  11. Krema ılıyınca 1 kutu kremşanti döküp çırpıyoruz ve kekin üzerine döküyoruz.
  12. Muzları ikiye ufalayıp yerleştiriyoruz.
  13. Üzerine soğuyan çikolata sosunu dolaştırıyoruz.
  14. Fındık ve antep fıstığı ile ziynetliyoruz. Afiyet olsun ☺️.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın