Yarım çay kadehi toz şeker Yarısı yumurta beyazına yarısı yumurta sarısına
Yarım çay kadehi süt
1 koli vanilya
1 koli kabartma tozu
Yarım su kadehinden 1 parmak fazla un
2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
2 tepeleme yemek kaşığı kakao
3,5 su kadehi süt
1 yumurta sarısı
1 çay kadehi un
2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
Yarım çay kadehi toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 koli vanilya
1 koli toz kremşanti
240 gram sütlü çikolata
1,5 koli soğuk krema 300 gram
Fındık içi
Malaga Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
Öncelikle kremayı hazırlayalım. Kremşanti, tereyağ, vanilya hariç tüm malzemeleri bir tencerede karıştıra karıştıra göz göz olana kadar pişirelim.
Göz göz olunca ocağın altını kapatıp tereyağı ve vanilyayı ekleyelim. Kremamızı kenara alalım bütün olarak soğuyunca kremşantiyi ilave edip mikserle çırpalım ve kenara alalım.
Keki için yumurta aklarını ve sarılarını ayıralım. Toz şekerin yarısını yumurta aklarına ilave edelim. Yumurta akları ile şekeri köpük kıvamına gelene kadar mikserle çırpalım.
Şekerin öteki yarısını da yumurta sarılarına ekleyelim. Ardından aynı karışıma süt, un, kabartma tozu, nişasta ve kakaoyu ilave edip karıştıralım.
Ardından yumurta beyazlarıyla iki karışımı birleştirelim. Dikdörtgen borcama yağlı kâğıt serip kek hamurunu döküp 180 derecede pişirelim.
Ganaj için krema ile çikolatayı ocakta kısık ateşte eritelim. Eriyince ocağı kapatıp içerisine bolca fındık içi ekleyelim. Azıcık soğumasını bekleyelim.
Kek pişince 14 denk parçaya ayıralım. Soğuyan kremayı krema poşetine alıp yada kaşık desteğiyle keklerin üzerine denk biçimde paylaştıralım.
Ardından üzerlerine muzları yerleştirelim. Kremayı muzların çevresine yayalım. En son ganajı üzerlerine dolaştıralım. Ganajın kıvamı hafif soğumaya yakın olsun.
Bu biçimde kıvamı azıcık katı olacaktır ve dökerken çok akmayacaktır. Hazır olan kekleri buzdolabında 2 3 saat bekletip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.