Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,19
  • EURO
    %-0,60
  • ALTIN
    %1,51
  • BIST
    %1,94
Malaga Pastası

Malaga Pastası

Malaga Pastası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 su kadehi şeker
  • 1 su kadehi süt
  • 1 çay kadehi akışkan yağ
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1,5 su kadehi un
  • Vanilin
  • Kabartma tozu
  • Yarım su kadehi süt
  • 3 su kadehi süt
  • 1 çay kadehi un
  • 1 çay kadehi şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Vanilin
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 kutu akışkan krema
  • 80 gram bitter çikolata
  • 80 gram sütlü çikolata

Malaga Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Hayırlı ramazalar. Keki için yumurta ve toz şeker 5 dakika mikserle iyice çırpılır. Akışkan malzemeler, kakao ilave edilir ve karıştırılır.
  2. Un, nişasta, kabartma tozu ve vanilya ilave edilir tekerrür mikserin düşük ayarında karıştırılır.
  3. Yağlanmış tepsiye dökülür. 175 derece fırında fırının kapağı açılmadan takribî 35 dakika pişirilir Pişme süresi değişebilir
  4. Krema için vanilya ve tereyağı hariç tüm malzemeler tencereye alınır ve sürekli karıştırılarak pişirilir.
  5. Koyulaşınca ocaktan alınır ve içine tereyağı vanilya ilave edilir iyice karıştırılır. Soğumaya vazgeçilir. Kek fırından çıkınca ilk sıcağının geçmesi için 7-8 dakika beklenir.
  6. Kürdanla delikler açılır ve üzerine yarım su kadehi soğuk süt dolaştırılır. Tamamen soğuyunca üzerine krema dökülür ve dağılır. Muz dilimleri yerleştirilir.
  7. Ganaj için krema yalnızca ısıtılır kaynatılmaz. Ocaktan alınır çikolata ilave edilir ve eriyinceye kadar karıştırılır. Muzların üzerinden başlayarak tepsiye dökülür. Buzdolabına kaldırılan pasta en az 3 saat bekletilir.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın