Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,09
  • EURO
    %0,36
  • ALTIN
    %-0,19
  • BIST
    %-1,10
Malaga Pastası

Malaga Pastası

Malaga Pastası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su kadehi toz şeker
  • Yarım su kadehi süt
  • 1 çay kadehi akışkan yağ
  • 2.5 yemek kaşığı kakao
  • 1.5 su kadehi un
  • 1 kutu kabartma tozu
  • 1 kutu şekerli vanilin
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay kadehi süt
  • 1 su kadehi toz şeker
  • 700 ml süt
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 1.5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 kutu vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 kutu kremşanti
  • 4 adet muz 7-8adet çilek
  • Çikolata sosu
  • 1 kutu krema
  • 160 gram bitter çikolata
  • Ceviz
  • Fıstık içi

Malaga Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve toz şekeri beyazlaşana kadar çırpıyoruz. Daha sonra süt akışkan yağ ilave ediyoruz en son un kakao kabartma tozu nişasta şekerli vanilini eleyerek ilave edip el mikseri ile çırpıyoruz.
  2. Evvelden ısıtılmış 180 derecede fırında pişiriyoruz. Kreması için sütü unu toz şekeri nişasta alıp karıştırıyoruz katılaşana kadar karıştırarak pişiriyoruz.
  3. Piştikten sonra altını kapatıp tereyağ ilave ediyoruz soğumaya vazgeçiyoruz. Pişen keki alıp 1 çay kadehi süt ile nemlendiriyoruz soğuyan kremaya kremşantiyi ilave edip hoşça çırpıyoruz.
  4. Daha sonra iyice soğumuş olan kekin üstüne kremayı yayıyoruz 2 saat dinlendiriyoruz.
  5. Üzerine muz ve çilek koyup üstüne kremayı ısıtıp altını kapattıktan sonra bitter çikolata attığımız erittiğimiz çikolata sosunu ılıdıktan sonra kaşık dayanağı ile meyvelerin üzerinden yayarak çikolata sosu dolaştırıyoruz.
  6. Antep fıstığı veya fındık ceviz içi ile ziynetliyoruz afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın