Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,13
  • EURO
    %1,58
  • ALTIN
    %3,56
  • BIST
    %-1,36
Malaga Pastası

Malaga Pastası

Malaga Pastası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 tane yumurta
  • 1 su kadehi şeker
  • 1 su kadehi süt
  • 1 çay kadehi akışkan yağ
  • 1 koli vanilya
  • 1 koli kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 2.5 su kadehi un Un miktarlı kullanın farklılık gösterebilir
  • 3 su kadehi süt
  • 1 su kadehinden bir parmak beceriksiz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 tane yumurta
  • 1 koli vanilya
  • 1 yemek kaşığı sana yağ
  • 1 koli krem şanti tozu
  • Muz
  • 200 gr akışkan krema
  • 160 gram bitter çikolata

Malaga Pastası Tarifi Yapılışı

  1. Selam dostlar öncelikle kekini hazırlayalım şeker ve yumurtayı mikserle iyi köpürene kadar çırpalım
  2. Daha sonra evvel akışkan daha sonra toz malzemeleri katıp 180 derece ısıtılmış fırında 25 -30 dakika pişirelim
  3. Piştikten sonra oda sıcaklığına geldiği zaman kürdanla delik açıp süt ile nemlendirelim.
  4. Geçelim kremasına yağ, vanilya, kremşanti hariç malzemeleri karıştırın kaynatalım.
  5. Ocaktan almadan yağ ve vanilya ekliyelim oda sıcaklığına geldiği zaman krem şanti tozunu ilave edip mikserle çırpalım.
  6. Soğumuş olan kekimiz ile kremamızı buluşturalım.
  7. Üzerine hoşça yaylım ve muzları istediğimiz mesafede dizelim. Benim muz azdı bu biçimde yaptım daha sık dizebilirsiniz ve gelelim sosa akışkan kremamızı ısıtalım.
  8. Kaynatmadan içerisine bitter çikolatamızı ilave edelim azıcık ılıyınca evvel muzların üzerini daha sonra tabanını olmak üzere kapatalım.
  9. İstediğiniz biçimde süsleyebilirsiniz ben hindistan cevizi kullandım antep fıstığı veya hoşlandığınız bir kuruyemiş ile de süsleyebilirsiniz sınayacaklara şimdiden basit gelsin afiyet olsun diyorum.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın