2.5 su kadehi un Un miktarlı kullanın farklılık gösterebilir
3 su kadehi süt
1 su kadehinden bir parmak beceriksiz şeker
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 tane yumurta
1 koli vanilya
1 yemek kaşığı sana yağ
1 koli krem şanti tozu
Muz
200 gr akışkan krema
160 gram bitter çikolata
Malaga Pastası Tarifi Yapılışı
Selam dostlar öncelikle kekini hazırlayalım şeker ve yumurtayı mikserle iyi köpürene kadar çırpalım
Daha sonra evvel akışkan daha sonra toz malzemeleri katıp 180 derece ısıtılmış fırında 25 -30 dakika pişirelim
Piştikten sonra oda sıcaklığına geldiği zaman kürdanla delik açıp süt ile nemlendirelim.
Geçelim kremasına yağ, vanilya, kremşanti hariç malzemeleri karıştırın kaynatalım.
Ocaktan almadan yağ ve vanilya ekliyelim oda sıcaklığına geldiği zaman krem şanti tozunu ilave edip mikserle çırpalım.
Soğumuş olan kekimiz ile kremamızı buluşturalım.
Üzerine hoşça yaylım ve muzları istediğimiz mesafede dizelim. Benim muz azdı bu biçimde yaptım daha sık dizebilirsiniz ve gelelim sosa akışkan kremamızı ısıtalım.
Kaynatmadan içerisine bitter çikolatamızı ilave edelim azıcık ılıyınca evvel muzların üzerini daha sonra tabanını olmak üzere kapatalım.
İstediğiniz biçimde süsleyebilirsiniz ben hindistan cevizi kullandım antep fıstığı veya hoşlandığınız bir kuruyemiş ile de süsleyebilirsiniz sınayacaklara şimdiden basit gelsin afiyet olsun diyorum.