Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Malaga Pasta

Malaga Pasta

Tarifin Hikayesi

Malaga Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 kadeh şeker
  • 1 kadeh süt
  • 1/2 yarım kadeh sıvı yağ
  • 3 kaşık kakao
  • 2 kadeh un
  • Kabartma tozu
  • Vanilin
  • 1 kadeh süt
  • 4 kadeh süt
  • 2 kaşık un
  • 2 kaşık nişasta
  • 1 yumurta
  • 1 kadeh şeker
  • Vanilin
  • Yarım koli krema
  • 1 kaşık tereyağ
  • 2 kadeh süt
  • 1 çay bar şeker
  • 2 kaşık nişasta
  • 1 koli bitter çikolata
  • Vanilya
  • Yarım koli krema
  • 14 adet küçük yerli muz ya da 7 adet büyük ithal muz

Malaga Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Keki için evvel yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım.
  2. Sıvı malzemeleri ilave edip tekerrür çırpalım.
  3. Sonra un, kabartma tozu ve vanilin bir elek takviyesiyle elenerek ilave edilir.
  4. Bir spatula desteği ile alt üst ederek iyice yedirilir.
  5. Büyük boy dikdörtgen borcama dökülür. 170 derecede 25 -30 dakika kadar pişirilir.
  6. Bir yandan muhallebi malzemeleri katıştırılır ve koyulaşana kadar pişirilir.
  7. Ilınınca yarım koli krema ilave edilir ve çırpılır.
  8. Kekin ilk sıcağı çıkıp hafif ılınınca 1 kadeh süt ile ıslatılır.
  9. Krema bir spatula desteği ile denk biçimde yayılır.
  10. Üzerine muzlar minik boy ise bütün olarak büyük ithal muz ise yarım olarak biçimdeki gibi dizilir.
  11. Çikolata sosu için tüm malzemeleri karıştırıp koyulaşana kadar pişirilir.
  12. Ocaktan alınca çikolata ilave edilip karıştırılır.
  13. Ilınınca yarım koli krema da ilave edilerek bir tel desteği ile iyice çırpılır.
  14. Muz dilimlerinin üzeri kapanacak biçimde çikolata sosu dolaştırılır.
  15. Araları isteğinize bağlı olarak kırılmış fındık, fıstık, ceviz parçaları ile süslenir.
  16. Buzdolabında en az 3-4 saat beklettikten sonra servis edilir.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın