Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,17
  • EURO
    %-0,60
  • ALTIN
    %1,38
  • BIST
    %1,94
Malaga Pasta

Malaga Pasta

Malaga Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su kadehi toz şeker
  • Yarım su kadehi süt
  • 1 çay kadehi akışkan yağ
  • 2.5 yemek kaşığı kakao
  • 1.5 su kadehi un
  • 2 kaşık nişasta
  • 1 koli kabartma tozu
  • 1 koli vanilya
  • 3.5 su kadehi süt
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 2 kaşık nişasta
  • 1 kadeh tozşeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 kaşık tereyağ
  • 1 poşet krem şanti
  • 10 adet muz
  • Keki nemlendirmek için 1 çay kadehi süt
  • 1 kutu krema
  • 2 koli bitter
  • 1 koli sütlü çikolata
  • Süslemek için fındık yada toz fıstık

Malaga Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kek için yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır.
  2. Yağ ve süt koyup çırpmaya devam edin.
  3. Un nişasta kabartma tozu vanilya kakao elenerek konur. Düşük devirde çırptıktan sonra yağlanmış borcama dökülür.
  4. 175• evvelden ısıtılmış fırında takribî 30 dakika pişirilir. kürdan testiyle hakimiyet edebilirsiniz.
  5. Kek pişerken kremasını yapalım.
  6. Tereyağ ve krem şanti hariç tam malzemeleri tencereye alıp koyulaşana kadar pişirelim.
  7. Koyulaşınca tereyağ ilave edip karıştırın.
  8. Kremayı soğumaya vazgeçin.
  9. Soğuyunca içine krem şantiyi toz halde döküp çırpın.
  10. Pişen keki azıcık ılıyınca sütle nemlendirin.
  11. Kremayı dökün.
  12. Muzları dizin.
  13. Ganaj için kremayı tencereye alın kaynamadan azıcık ısınınca altını kapatın.
  14. İçine çikolataları ilave edin eriyene kadar karıştırın.
  15. Evvel muzların üzerine sonra her yerine gelecek biçimde sosu dökün. İstediğiniz biçimde süsleyin. Soğuk servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın