Kek için karıştırma kabına yumurtalar ve şeker ilave edilip beyazlaşana kadar çırpılır. Karışıma akışkan yağ, süt ve vanilya ilave edilip çok az çırpılır.
Son olarak kakao, un ve kabartma tozu da ilave edilerek çırpılır ve yağlanmış borcama dökülür. 180 dereceli ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirilir.
Krema için bir tencereye süt, un, nişasta ve şeker alınır iyice karıştırılarak hafif göz göz olana kadar pişirilir.
Ocağın altını kapattıktan sonra kremanın içine vanilya ve tereyağı ilave edilerek karıştırılır. Kremamız hazır soğumaya vazgeçilir.
Hafif soğuyan kekimiz kürdan desteğiyle delikler açılarak süt ile nemlendirilir. Soğuyan krema kekin üzerine dökülerek denk bir biçimde dağılır.
Minik muzlar karşılıklı gelecek biçimde kremanın üzerine tüm olarak dizilir. Muzlar büyükse karnından ikiye ufalayarak kullanabilirsiniz.
Çikolata sosu için krema ocağa alınarak kaynatılır. Kaynayan kremanın altı kapatılır. Dağılınmış çikolatalar içine atılır ve eriyen kadar karıştırılır.
Eriyen çikolata ganajımız muzların üzeri kapanacak biçimde borçlanın üzerine dağılır 10-15 dakika buzdolabında dinlendirildikten sonra toz fıstık veya fındıkla kenarları süslenir.