Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Malaga

Malaga

Malaga Tarifi İçin Malzemeler

  • Takribî 7-8 adet muz Ebadına göre değişebilir
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay kadehi şeker
  • 1 kahve fincanı akışkan yağ
  • 1 kahve fincanı süt
  • 2 çay kadehi un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 koli kabartma tozu
  • 2,5 su kadehi süt 500 ml
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 koli vanilya
  • 1 koli kremşanti
  • 200 gram bitter çikolata
  • 200 gram krema 1 koli

Malaga Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak kremasını hazırlamak için kremşanti hariç tüm malzemeleri bir tencereye döküp karıştırıyoruz. Malzemeler karışınca ocağa alıp kısık ateşte kaynayana kadar karıştırıyoruz.
  2. Kaynayınca altını kapatıp soğumaya vazgeçiyoruz. O sırada kekimizi yapmaya başlıyoruz. Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz.
  3. Daha sonra akışkan yağı ve sütü ilave edip çırpmaya devam ediyoruz. Un, kakao ve kabartma tozunu da eleyerek içine ilave ediyoruz. Kıvam alınca borcama döküp 180 derece fırına atıyoruz.
  4. Pişme süresi fırından fırına değişiklik gösterebilir. Vasati 15-25 dakika devam ettir.
  5. Kekimizin pişmesine yakın hazırladığımız ve soğumuş kremaya kremşanti ilave ederek çırpıyoruz. Ardından benmari usulü çikolatalarımızı eritiyoruz. Eriyen çikolatalarımıza krema ilave edip karıştırıyoruz.
  6. Kekimizi muzların ebatlarına göre kesiyoruz. Daha sonra kremamızı sıkıp üzerine muzumuzu koyuyoruz. Muzumuzun kenarlarını ve üzerini de krema ile kapatıyoruz.
  7. Ardından erittiğimiz çikolatamızı döküyoruz. Üzerine isteğe göre soslar dökülebilir ya da kenarları isteğe göre kaplanabilir.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın