Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Malaga

Malaga

Malaga Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su kadehi şeker
  • Yarım su kadehi süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2.5 yemek kaşığı kakao
  • 1.5 su kadehi un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 koli kabartma tozu
  • 1 koli vanilya
  • 700 ml süt
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su br şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 kaşık tereyağ
  • 1 koli krem şanti
  • 1 kutu krema 200 ml
  • 150 gram bitter çikolata

Malaga Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kek için evvel yumurtaları ve şekeri köpürtecek kadar çırpalım.
  2. Daha sonra süt ve sıvı yağ ilave edip tekerrür çırpalım.
  3. Kuru malzemeleri de ilave edip hamuru hazır hale getirelim.
  4. Tereyağ ile yağladığımız dikdörtgen borcama döküp evvelden ısıtılmış fırın da 170 derece de 20-30 dakika pişiriyoruz. Kesinlikle kürdan testi yapalım fırından almadan evvel.
  5. Kek pişerken kremayı hazırlayalım. Tereyağ ve krem şanti hariç tüm malzemeleri tencereye alıp kaynayana kadar pişirelim.
  6. Piştikten sonra tereyağ ilave edip karıştıralım. Ara ara karıştırarak soğutalım.
  7. Soğuduktan sonra üzerine krem şanti ilave edip çırpalım.
  8. Kek fırından çıktıktan sonra üzerine bir su bir soğuk süt döküp ıslatalım.
  9. Soğuyan kekin üzerine soğuk kremayı sürelim.
  10. Daha sonra muzları yerleştirelim.
  11. Çikolatalı sos için de kremayı tencereye alalım ısıtalım. Kaynatmayalım. Sadece ısıtalım.
  12. İçerisine çikolataları ilave edip eritelim.
  13. Sosumuzu da soğuttuktan sonra evvel muzların üzerine daha sonra kekin her yerine döküp. Dolapta 3-4 saat dinlendirelim. Dilediğiniz gibi süsleyip servis yapabilirsiniz. Sınayanlara afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın