Kek için evvel yumurtaları ve şekeri köpürtecek kadar çırpalım.
Daha sonra süt ve sıvı yağ ilave edip tekerrür çırpalım.
Kuru malzemeleri de ilave edip hamuru hazır hale getirelim.
Tereyağ ile yağladığımız dikdörtgen borcama döküp evvelden ısıtılmış fırın da 170 derece de 20-30 dakika pişiriyoruz. Kesinlikle kürdan testi yapalım fırından almadan evvel.
Kek pişerken kremayı hazırlayalım. Tereyağ ve krem şanti hariç tüm malzemeleri tencereye alıp kaynayana kadar pişirelim.
Piştikten sonra tereyağ ilave edip karıştıralım. Ara ara karıştırarak soğutalım.
Soğuduktan sonra üzerine krem şanti ilave edip çırpalım.
Kek fırından çıktıktan sonra üzerine bir su bir soğuk süt döküp ıslatalım.
Soğuyan kekin üzerine soğuk kremayı sürelim.
Daha sonra muzları yerleştirelim.
Çikolatalı sos için de kremayı tencereye alalım ısıtalım. Kaynatmayalım. Sadece ısıtalım.
İçerisine çikolataları ilave edip eritelim.
Sosumuzu da soğuttuktan sonra evvel muzların üzerine daha sonra kekin her yerine döküp. Dolapta 3-4 saat dinlendirelim. Dilediğiniz gibi süsleyip servis yapabilirsiniz. Sınayanlara afiyet olsun.