Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,01
  • EURO
    %0,14
  • ALTIN
    %-0,02
  • BIST
    %0,04
Mahlepli Tuzlu Pasta Tarifi

Mahlepli Tuzlu Pasta Tarifi

Hoş bir güne başlamanız dileği ile merhaba sevgili kadınlar , bugün sizler için hazırladığım hamuru işi tuzlu tarifim Mahlepli Tuzlu Pasta .Ülkenizde özellikle Tokat, Amasya ve Çorumda bölgesinde oldukça fazla görülen mahlep meyvelerin kurutulup baharat haline gelmesi ile sofralarımızda değişik bir damak tadı oluşturur. Kendine ait hoş kokulu bu baharatımız özellikle hamur işlerinde ve yöresel yemekler de oldukça fazla  kullanılır. İdrar sökücü tesire sahip mahlep aynı zamanda astım, şeker, prostat gibi bir çok hastalık içinde oldukça verimlidir. Bugün ki tarifimiz olan Mahlepli Tuzlu Pasta Tarifi ’ni uygulayarak hem beş çaylarınız da beğendiklerinize ikram edebilir hem de sıhhatli bir tuzlu pasta yapabilirsiniz. Kolay gelsin…

Mahlepli Tuzlu Pasta Tarifi için malzemeler

1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurtanın sarısı
1 koli kabartma tozu
1 çorba kaşığı mahlep
yarım limon
1 çay kadehi sıvıyağ
1 çay kadehi su
aldığı kadar un
125 gram tereyağı

Mahlepli Tuzlu Pasta Tarifi

Bir kaba tam malzemeler alınır ve hamur elde edilir. 10 dakika dinlendirin ve daha sonra fitiller hazırlayın. Fotoğraftaki gibi bükük biçimi verin ve üstüne yumurta sarısı sürün. İsteğe göre çörek otu serpin ve 180 derecede kızarana kadar pişirin.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın