İlk iş evvel eti burçak bisküvileri rondo dan geçirip toz haline getirelim.
Çileklerin yeşil yaprak kısımlarını koparmadan su dolu kaseye koyalım arınılsınlar.
Krema, bisküvi ve çilek hariç, muhallebi malzemesi ile muhallebinizi hazırlayın.
Başka Bir Deyişle süt, toz şeker, yumurta sarısı, darı nişastası, un ve vanilyayı derin bir tencerede hoşça çırpın ve ocakta muhallebi kıvamı alana kadar göz göz olup pıt pıt atana kadar pişirin.
Şimdi suda bekleyen çilekleri suda üstten toplayarak elinizle kibarca alın, süzgece koyun ve çileklerin yaprak kısımlarını bir bıçak ile alın atın. Çilekler süzgeçte beklesinler.
Muhallebiniz bu arada pişti şimdi soğumaya vazgeçilsin.
Siz bu arada süzülmüş çilekleri dilimleyin.
Magnolia yı hazırlayacağınız kupları, derin kaseleri yada benim kullandığım gibi geniş derin kadehlerinizi hazırlayın.
Muhallebi soğudu şimdi içine kremayı dökelim ve telle hoşça çırpalım.
Şimdi tüm malzemeyi birleştirme zamanı.Kadehin dibine sürüklediğimiz bisküvilerden 2 yemek kaşığı koyun.