2 – 2,5 su bardağı un (yavaş yavaş ekleyin farklılık gösterebilir)
1 lt süt
Yarım su bardağı nişasta
Yarım su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilin
1 kaşık tereyağ (muhallebi piştikten sonra ocağın altını kapatınca eklenicek)
1 paket sıvı krema
1 paket sütlü çikolata
1 paket bitter çikolata
Magma Kek Tarifi Yapılışı
İçindeki muhallebi dolgusuyla beraber pişiyor.
İlk olarak muhallebimizi pişirelim ve bir kenarda bekletelim.
Daha sonra kekimizi çırpalım. çırptığımız kekimizi kalıbımıza alalım ve tam ortasına yavaş yavaş önceden pişirdiğimiz muhallebiyi kepçe ile dökelim. Bu şekilde pişirelim.
Kekimiz pişerken çikolata sosumuzu yapalım.
Bir kabın içine sıvı kremanın hepsini dökelim ve ocakta bir taşım kaynatalım (çok değil)
1 paket bitter, 1 paket sütlü çikolatayı ilave edip çikolatalar eriyene kadar karıştıralım ve ilk sıcaklığı çıkınca pişen kekimizin tam orda kısmına dökelim.
Ve dolapta 2-3 saat (en az) dinlendikten sonra servis yapalım. 👌