Ilk Kez ılıması için işe krema yapımı ile başlıyoruz; kremayı pişireceğiniz tencereye su bardağı sütü ekleyin
Üzerime un, nişasta, yumurta, şekeri ekleyip çırpıcı ile karıştırın .
Malzemeler en ince ayrıntısına kadar birbirine geçtikten sonradan kalan iki su bardağı sütü de ekleyip tekrar karıştırın bunu yapmaktaki maksat malzemelerin daha güzel karışması.
Kremayı ocağa alın orta ve yüksek sıcaklık aralarında koyulaşıp kalınlaşana değin karıştırarak pişirin.
Kıvam aldıktan sonra ocaktan alın üstüne tereyağını, vanilyayı ve portakal rendesini ekleyip en ince ayrıntısına kadar karıştırın ve kenara ılımaya bırakın.
Karıştırma kabına önce şekeri ekleyin ve üzerine 3 yemek yemek kaşığı kaynar suyu ekleyip aynı kaşıkla karıştırın (şekere ön eritme yaptırmak)
Sonra üzerine yumurtaları ekleyip mikser ile krema kıvamı alana değin çırpın.
Daha Sonra süt ve akışkan yağı da ekleyerek spatula ile daha aşağı üst edin, bambaşka bir kapta tüm kuruları en ince ayrıntısına kadar karıştırın ve sıvı karışıma eleyerek yedirin (pütür kalmamalı).
Son olarak pişireceğiniz kek kalıbını dolaptan alın kek hamurunu içine aktarın peşinde ılımış kremayı kaşık yardımı ile çok yavaş olacak şekilde harcın tam ortasına kaşık kaşık ekleyin.
Bu işlem bittiğinde kremanın apaçık görünür durumda olması gerekli.
180 derece fansız fırında daha alçak üst ayarda takriben 55 dk pişirin (fırın ayarları ayrım eder denetleme edin)
Fırından çıktıktan 5 dk sonradan kahveli sosla her tarafını ıslatın ve yaklaşık 1 saat dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.