Derin bir yoğurma kabına sırasıyla tereyağı, yumurta, yoğurt, tuz ve syat aktarın. Unu azar azar ekleyip kulak memesi yumuşusuğında pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğtümörün.
Üzerini nemli bir bezle örterek oda sıcaklığında yarım saat dinlendirin. Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler koparın.
Bezelerin her birini, un ve nişasta karışımı serperek 35-40 cm çapında yufkalar halinde açın. Yufkaların üzerine 3-4 yemek kaşığı ceviz içi serpiştirin.
Yufkanın bir ucunu, yufkanın yarısına gelecek biçimde üstüne katlayın. Diğer ucunu da direnen ucuna değecek biçimde yine yufkanın üstüne katlayın.
Böylece bir dikdörtgen elde etmiş olacaksınız. Daha sonra yufkanın iki ucundan tutarak büzüştürüp buruşturun.
Buruşturulmuş uzun yufkayı bir bıçakla 10-12 cm uzunluğunda parçalar halinde kesin. Her bir hamur parçasının uçlarını iki parmağınız arasında sıkıştırarak yapıştırın.
Hazırladığınız hamurları bol yağda kızartın. Kızarttığınız hamurları süzerek alıp kenarları yüksek bir kaba koyun.
Diğer tarafta su ve şekeri bir tencereye aktarıp kaynatın. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyin ve ocağın altını kısın.
Kısık ateşte 7 dakika kadar kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya vazgeçin. Sıcak hamurları soğuk şerbetin içine atıp 15-20 dakika beklettikten sonra servis yapın İsterseniz üzerine dövülmüş ceviz içi serpiştirebilirsiniz.
Çıtır çıtır mafiş tarifine buradan ulaşabilirsiniz.