Malzemeler
Kızartmak için
Şurup için
Selanik mutfağına ait size özel yemek tarifimiz.
Yumurta, şeker ve oda ısısında yumuşatılmış margarini hamur yoğurma kabında çırpın. Elenmiş unu ve suyu azar azar ilave ederek pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
Hamuru top biçiminde derleyip üzerini nemli bir bezle örtün ve yarım saat dinlendirin.
Şurup için sos tenceresinde şekerli suyu kaynatın. Limon suyu ilave edip bir taşım daha kaynatın. fiurubu ocaktan alıp soğumaya vazgeçin.
Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde ince bir yufka biçiminde açın. Yufkadan bir parmak eninde şeritler kesip örgü gibi
şekillendirin. Dargın yağda kızarttıktan sonra üzerlerine soğuk şurubu dolaştırarak dökün. Ilık servis yapın.