Maden suyu ve toz şekeri geniş bir karıştırma kabına alın. Şeker tamamen eriyinceye kadar bir mikser dayanağıyla çırpın. Ayçiçek yağı ve suyu ilave edip çırpmaya devam edin. Elediğiniz un, kakao, tarçın, kabartma tozu ve vanilyayı da ilave edip tüm malzeme iyice aynılaşıncaya kadar bir spatula dayanağıyla karıştırın. Harcı yağladığınız bir kek kalıbına aktarın. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin.
Üzeri için, kremayı bir sos tenceresinde ısıtın. Kocaman parçalara dağıldığınız çikolatayı ilave edip karıştırın. Kekinizin üzerine bir çatal dayanağıyla delikler açın. Sosu kekin üzerine gezdirin. Kek sosu sürüklediğinde üzerini Hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapın.