Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Madalyon

Madalyon

Madalyon Tarifi İçin malzemeler

Hamur için

  • 400 gr un
  • 35 gr yaş maya
  • 75 gr toz şeker
  • Yarım litre süt
  • 1 koli vanilya
  • 1 tutam tuz
  • 75 gr tereyağı

İç malzeme için

  • 300 gr badem
  • 200 gr pudra şeker
  • 1 çorba kaşığı gül suyu
  • 2 damla acıbadem esansı
  • 2 çorba kaşığı süt
  • 2 yumurta
  • 100 gr kuş üzümü
  • 75 gr portakal kabuğu şekerlemesi

Süslemek için

  • 100 gr pudra şeker

Madalyon Nasıl Yapılır?

Hamur için unu yoğurma kabına eleyip ortasını havuz gibi açın. 1 çorba kaşığı şeker, tuz, maya ve ılık sütün yarısını ilave
edin. 15 dakika bekletin. Şeker, vanilya, tereyağı ve kalan sütü ilave edip yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 20 dakika mayalandırın.

Bademleri ve kuş üzümlerini yumuşaması için ayrı kaplarda sıcak suda bekletin.Bademlerin kabuklarını atayıp un haline
gelinceye kadar ezin. Pudra şeker, yumurtalar ve sütü büyük bir kapta çırpın.

Hazırladığınız karışıma bademleri, gül suyunu, acıbadem esansını, kuş üzümünü ve minik kesilmiş portakal kabuğu şekerlemesini de ilave edip tekerrür karıştırın.

Mayalanmış hamuru un serpilmiş tezgahın üzerine alın Bir santim kalınlığında açın. Hamurun üzerine iç malzemeyi yayıp rulo biçiminde sarın.

Yağlanmış fırın tepsisine aktarıp 15 dakika dinlendirin. Evvelden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 60 dakika pişirin. Fırından çıkarıp üzerine pudra şeker, gül suyu ve sıcak su karışımını sürün. 1 saat kadar bekletip servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın