Merhaba, Türkiye’nin en güzel yemek sitesi E-Tarifler takipçileri bugün sizlerle Erzincan’nın ünlü tatlarından Lüle Baklava Tarifi ile birlikteyiz. Bu dış görünüş olarak fazla şık olan tatlıyı deneyimlerinizin içine almanızı isteriz. Bu baklavanın en büyük özelliği şerbetsiz olması, üstüne pudra şekeri ile sunuma çıkıyor. Gazete baklava gibi oklavanın üstünde büzülerek şekil veriyor ve tepsiye görüntüsü bozulmadan bırakılıyor. Servis tabağına dizdikten daha sonra üzerine benim gibi tatlıyı çok seviyorsanız bolca pudra şekeri serpelim.
3 su bardağı (480 gram) un
Yarım (½)su bardağı değişken yağ
1.5 su bardağı (375 gram) süt
1 nehir bardağı (100 gram) pudra şekeri
Yoğrulması için aldığımız vahşi 1.5 bardak (375 gram) süt, yarım (½)su bardağı istikrarsız yağ ilave edilerek karıştırılır ve üzerine 3 büyük su bardağı un ek edilir.
Yoğurarak kulak memesi yoğunluğuna gelen hamur dinlendirilir. Sonradan yufka şekline getirebilmek için bezelere ayrılır.
İyice açılan yufkalar oklavada büzülerek pişecek tepsiye konulur.
Tavada eriyen birer çorba kaşığı sıvı yağ ve tereyağı tepsimize dizdiğimiz baklavaların üzerine sürülür.
100 derece de ısıtılmış fırında kızarana değin pişirilen baklavalar, üstleri pudra şekeri ile kaplanarak servise sunulur.
Sağlık Durumu olsun.