Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,13
  • EURO
    %-0,02
  • ALTIN
    %0,21
  • BIST
    %1,15
Lor Tatlısı

Lor Tatlısı

Lor Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr tuzsuz lor peyniri
  • 4 yumurta
  • 1 su kadehi toz şeker
  • 1 su kadehi un
  • 1 su kadehi pirinç unu
  • 1 kutu kabartma tozu
  • 1 kutu vanilya
  • 1 limon rendelenmiş kabuğu

Şerbeti için

  • 4 su kadehi toz şeker
  • 4 su kadehi su
  • Yarım limonun suyu

Üzeri için

  • Hindistan cevizi

Lor Tatlısı Nasıl Yapılır?

Şeker, su ve limon suyunu tencereye alıp kaynatın. Kısık ateşte 20 dakika daha kaynatın. Soğumaya vazgeçin. Lor peynirini geniş bir kaseye alın. Yumurtaları ilave edip mikserle çırpın. Şeker, un, pirinç unu, vanilya, kabartma tozu ve rendelenmiş limon kabuğunu ilave edip karıştırın. Hamuru krema sıkma torbasına doldurun ve yağlanmış tepsiye biçimli olarak aralıklı sıkın. 175 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkardığınız tatlının üzerine soğumuş şerbeti dolaştırarak dökün ve 1 saat beklettikten sonra üzerine hindistan cevizi serperek servis yapın.

Lor tatlısını servis yapmadan evvel kesinlikle 1 saat dinlendirin. Birkaç saat dinlenen tatlı şurubunu çok daha iyi sürükleyeceği için çok daha lezzetli olacaktır.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın