Malzemeler
Şerbeti için
Üzeri için
Şeker, su ve limon suyunu tencereye alıp kaynatın. Kısık ateşte 20 dakika daha kaynatın. Soğumaya vazgeçin. Lor peynirini geniş bir kaseye alın. Yumurtaları ilave edip mikserle çırpın. Şeker, un, pirinç unu, vanilya, kabartma tozu ve rendelenmiş limon kabuğunu ilave edip karıştırın. Hamuru krema sıkma torbasına doldurun ve yağlanmış tepsiye biçimli olarak aralıklı sıkın. 175 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkardığınız tatlının üzerine soğumuş şerbeti dolaştırarak dökün ve 1 saat beklettikten sonra üzerine hindistan cevizi serperek servis yapın.
Lor tatlısını servis yapmadan evvel kesinlikle 1 saat dinlendirin. Birkaç saat dinlenen tatlı şurubunu çok daha iyi sürükleyeceği için çok daha lezzetli olacaktır.