Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,03
  • EURO
    %0,43
  • ALTIN
    %-0,18
  • BIST
    %1,94
Lor Peynirli Yufka Tatlısı

Lor Peynirli Yufka Tatlısı

Lor Peynirli Yufka Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 20 baklava yufkası
  • 200 gr tereyağı
  • 500 gr tuzsuz lor peyniri
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • ¾ su kadehi süt

Şerbeti için

  • 4 su kadehi toz şeker
  • 3 su kadehi su
  • Yarım limonun suyu

Lor Peynirli Yufka Tatlısı Nasıl Yapılır?

Şerbeti için su ve şekeri tencereye alıp 10 dakika kaynatın. Limon suyunu ilave edip şerbeti soğutun. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Lor peyniri, şeker, tarçın ve sütü çukur bir kaba alıp mikserle çırpın. Tereyağını tavaya alıp eritin. Her iki yufka arasına eritilmiş tereyağı sürerek 10 kat yufkayı üst üste tepsiye dizerek yerleştirin. Son yufkanın üzerine tereyağı sürüp lor peynirli karışımı yufka üzerine düzgün bir biçimde yayın. Kalan yufkaları da ikişerli gruplar halinde aralarına tereyağı sürerek tepsiye dizin. Aşikar bir bıçakla istediğiniz büyüklükte kareler kesin. Üzerine kalan tereyağını sürün. Tepsiyi sıcak fırına yerleştirip 40 dakika pişirin. Sıcak yufkaların üzerine soğutulmuş şerbeti dolaştırın. 1-2 saat bekletip servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın