Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,65
  • ALTIN
    %1,55
  • BIST
    %1,94
Lor Peynirli Frambuazlı Krep Bohçası Tarifi

Lor Peynirli Frambuazlı Krep Bohçası Tarifi

Lor peynirli frambuazlı krep bohçası, krep tarifleri arasında değişik lezzetler arayanlar için, çok iyi bir tarif. En hoş krep tarifleri bizim yemek sitemiz içinde değişik lezzetlerle buluşarak değişik krep tariflerine dönüşüyor. İşte bu Lor peynirli frambuazlı krep bohçası tarifi de böyle değişik krep tariflerinden biri. Takribî yarım saat içinde hem hazırlayabileceğiniz hem pişirip ikram edebileceğiniz Lor peynirli frambuazlı krep bohçası, sunumu şahane, lezzetli nefis bir krep tarifi. İsterseniz kahvaltı menüsü olarak yapın, isterseniz akşam menüsüne ara sıcak olarak yapın, isterseniz 5 çayı için ikram olarak yapın. Lor peynirli frambuazlı krep bohçasının en hoş yanı üzerine dökülen sosun verdiği aroma. Krep sosları genelde kolay aşina soslar olur. Ancak bu krep sosu hem değişik hem de çok nefis. İşte size nefis bir Lor peynirli frambuazlı krep bohçası tarifi.

8 şahsiyet
Hazırlık süresi: 20 dakika + krepleri hazırlama süresi
Pişirme suresi: 10 dakika
Güçlük derecesi: 2

Malzemeler:

Krep:

150 gr. un
Bir tutam tuz
4 adet kocaman yumurta
250 ml. süt
90 gr. tereyağı

Harç

250 gr. çok taze, tatlı lor peyniri
50 gr. toz şeker
60 gr. ince doğranmış limon kabuğu şekerlemesi
60 gr. kocaman doğranmış bitter çikolata
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı rom
2 yemek kaşığı taze bunalmış portakal suyu

Sos

100 gr. toz şeker
2 yemek kaşığı taze bunalmış portakal suyu
450 gr. taze frambuaz
1 adet portakalın ince ve uzun şeritler 15 cm. ’lik parçalar halinde kesilmiş kabuğu

Lor Peynirli Frambuazlı Krep Bohçası Nasıl Yapılır

Krep hamurunu hazırlayın ve 12 adet krep pişirin. Krepleri bir tabağa üst üste koyun ve ılık bir fırında bekletin.

Harç:

• Lor peyniri ve şekeri orta boy bir kabın içinde karıştırın.
• Limon kabuğu şekerlemesi, çikolata, tarçın, rom ve portakal suyunu içine ilave edin, iyice karıştırın.
• Her bir krebin ortasına 1 yemek kaşığı harç koyun. Kenarlarından içe doğru katlayarak bohça haline getirin ve portakal kabuğu şeritleri ile kutuları muntazam bir biçimde bağlayın.

Sos:

• Şeker ve portakal suyunu kalın tabanlı bir tencereye koyun. Orta ateşte şeker eriyene dek ısıtın.
• Frambuazları minik bir kabın içinde çatal ile püre haline gelene dek ezin.
• Frambuazları şeker ve portakal karışımının içine ilave edip karıştırın. Kısık ateşte koyulaşıncaya dek takribî 5 dakika pişirin.
• Karışımı bir süzgeçten geçirerek tohumların parçalamasını sağlayın.
• Krepleri sıcak olarak, yanında frambuazlı sos ile servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın