Malzemeler
Sos için
Enginarları tencereye alıp limon suyu ve üzerini geçecek kadar su ilave edin. Orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Suyunu süzdürüp soğumaya vazgeçin. Domateslerin çekirdeklerini arınıp ufak küp biçiminde doğrayın. Sos için, zeytinyağı, küp doğranmış kırmızı soğan, kıyılmış biberiyeyi sos tenceresinde 3-4 dakika pişirin. Ocaktan alıp limon suyu, rendelenmiş sarımsak ve domatesleri ilave edin. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Enginarları doğrayıp servis tabağına alın. Lor peynirini parçalar halinde enginarların üzerine yerleştirin. Maydanozları sos karışımına ilave edip enginar ve lor peynirlerinin üzerine dolaştırın. Taze çekilmiş karabiber serpiştirip servis yapın.