Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,20
  • EURO
    %1,18
  • ALTIN
    %-2,60
  • BIST
    %1,15
Lor Dolaması

Lor Dolaması

Lor Dolaması Tarifi İçin malzemeler

  • 250 gr tatlı lor
  • 2 yumurta
  • Yarım çay bardağı su
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 su bardağı un

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

Şerbet için

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su

Lor Dolaması Nasıl Yapılır?

Hamuru için, yumurta, zeytinyağı, kabartma tozu, un ve suyu iyice karıştırıp yoğurun. Hamuru mutfak tezgahında açıp 20 cm boyunda 5’er cm genişliğinde şeritler kesin.

Her hamura uzunlamasına lor peyniri paylaştırın. Hamurun kenarlarını yukarıya kaldırarak üzerini kapatın. İki ucunu da birleştirip salyangoz biçiminde içe doğru sarın.

Şerbeti için, şeker ile suyu kaynatıp soğumaya bırakın.

Ayçiçeği yağını tavada iyice ısıtın. Hazırladığınız lorlu hamurları renkleri pembeleşinceye kadar kızartıp servis tabağına alın. Sıcak hamurların üzerine soğuyan şerbeti döküp ılınınca servis yapın. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın