Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Lömbedek Tatlısı

Lömbedek Tatlısı

Lömbedek Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 2 yumurta
  • 1 çay kadehi ayçiçek yağı
  • 1 çay kadehi yoğurt
  • 2 kutu kabartma tozu
  • 1 kutu vanilya
  • 4 su kadehi un

Şerbeti için

  • 4.5 su kadehi tozşeker
  • 4.5 su kadehi su

Üzeri için

  • Kaymak
  • İri çekilmiş Antep fıstığı

Lömbedek Tatlısı Nasıl Yapılır?

Fırını 180 derecede ısıtın. Büyük bir kasede tüm malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıp yuvarlayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Şerbeti için, şeker ve suyu iyice karıştırıp şekeri eritin. Fırından çıkan tatlıların üzerine hemen dökün. Fırını kapatıp tatlıları fırında 5 dakika bekletin. vazgeçin ve şerbetini sürüklemesini sağlayın. Kaymak ve Antep fıstığıyla süsleyip servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın