Malzemeler
220 gr. tereyağı
110 gr. pudra şekeri
1 yumurta
400 gr. un
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 tutam tuz
1 yemek kaşığı süt
Üzeri için
160 gr. beyaz çikolata
Renkli çikolatalı şekerler
Süsleme şekerleri
Yapılışı
Un, tuz ve kabartma tozunu bir kasede harmanlayın. Tereyağı ve şekeri mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Çırpılmış yumurta, süt ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Un karışımını eleyerek ekleyin ve yoğurun. Hamuru unlanmış tezgahta yarım santimetre kalınlığında açın. Yuvarlak bir kalıpla parçalar kesin ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Kurabiyelere tahta çubuklar batırın. 170 dereceye ayarlanmış fırında renkleri hafif kızarıncaya kadar pişirin. Tel ızgara üzerine alarak soğumaya bırakın.
Çikolatayı benmari usulü eritin ve soğuyan kurabiyelerin üzerine yayın. Çikolatalı renkli şekerler ve süsleme şekerleri serpiştirip çikolata donuncaya kadar bekletin. Afiyet olsun.