Malzemeler
Kenarları İçin
Yapılışı
Yumurtaları ve şekeri köpürene kadar çırpalım.
Üzerine sütü, sıvı yağı, vanilini, kabartma tozunu ve unu ilave edip karıştıralım.
Yağlanmış büyük dikdörtgen borcama hazırladığımız kek karışımını döküp eşit şekilde yayalım.
Önceden ısıtılmış 150° fırında kürdan temiz çıkana kadar pişirip soğumaya bırakalım.
Kenarları için; sütü, şekeri ve kakaoyu küçük bir tencereye alalım.
Orta ateşte bir taşım kaynatıp soğumaya bırakalım.
Soğuyan keki kare şeklinde dilimleyelim.
Dilimlediğimiz keklerin kenarlarını önce soğuyan sosa sonrada hindistan cevizine bulayalım.
Lokum Kekimiz servise hazır. Afiyet olsun.