3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı sıvı yağ (kadeh ölçüsü 200 ml.)
3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı ılık süt
3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı şeker
1/2 (yarım) paket vanilin
1 paket kabartma tozu
1, 5 su bardağı un
1 su bardağı süt
2 yemek yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı nescafe
hindistan cevizi
Lokum Kek Tarifi Yapılışı
Ilk Önce çırpma kabında yumurtayla şekeri beyaz krem haline gelinceye kadar çırpıyoruz, süt ve yağı ek edip karıştırıyoruz.
Unu, vanilin ve kabartma tozunu ilave ederek altdan üste dürüst kaşıkla karıştırıp hamur pişirme kağıdı serili ufak boy fırın tepsisine ya da borcama döküp evvelden ısıtılmış 175 derece fırında 25 dk. dek pişiriyoruz.
Sosu için bütün malzemeyi bir vahşi koyup çırpıcıyla ayrıntılarıyla karıştırıyoruz, hindistan cevizini de bambaşka bir vahşi hazır ediyoruz.
Ilıyan kekimizi istediğimiz büyüklükte karelere kesiyoruz, ben bir kısmını da karelerden köşeden köşeye keserek üçgenler yaptım.
Kestiğimiz kekimizin kenarlarını önce sosa batırıp, sonradan hindistan cevizine bulayarak ızgara tel üstünde beklettikten sonra servis tabağına alıyoruz.