En hoş şerbet tatlılarının bırakılmaz adresi ve en özel yemek tariflerinin yer aldığı sitemize güzel geldiniz sevgili kadınlar..Bugün sizlere seçmiş olduğum tatlı tarifi yediden yetmiş yediye herkesin damak zevkine uyduğunu düşündüğüm Lokma Tatlısı Tarifi.
Lokma Tatlısı tarifimizi daha rahat uygulamanız için sizlere detaylı görseller hazırladım; fakat şerbetin içinde az beklettiğiniz hamurlar sayesinde daha hafif bir tatlı elde edebilirsiniz. Şayet yoğun bir şerbet kıvamı hoşlanıyorsanız şerbette bol bekletin yada şerbetin kalan kısmını servis tabağına aldığınız lokma tatlısının üstünde ilave edin. Son olarak şerbetli tatlı tarifleri arasında en çok aranan Dilber Dudağı tarifini de kesinlikle tahlilinizi öneririm basit gelsin kadınlar…
2 Yumurta
Yarım su kadehi yoğurt
Un iki buçuk kadeh
1 kutu kabartma tozu
Şerbet malzemeleri
2 kadeh su
2 kadeh şeker
Yarım limon
Şerbetin imali
2 kadeh su 2 kadeh şekeri derin bir tencerede orta ateş de kaynatınız. Şerbet kıvamını alınca altını kapatıp yarım limon sıkın ve soğumaya vazgeçin . Tatlıları içine atmadan soğuması koşul kadınlar…
Lokma tatlısını hazırlamaya derin bir kabın içine kırdığımız yumurtalar ile başlıyoruz. Daha sonra yumurtaların üstüne yoğurt ilavesi de yapıp yumurtanın sarılarının ufalaması için karıştırıyoruz. Karıştırma harekâtından sonra unumuzu da ilave edip kabartma tozu ve bir çimdik tuz ilave ederek ne çok katı ne de çok cıvık bir kıvam olana kadar karıştırmaya devam ediniz. ellerinizle yoğururken elinizi unlarsanız hamuru rahatça yakalamanız olası olacakHamurumuzun kıvamını kavramak için elinize yapışmaması ve bastırdığınızda tekerrür geri gelen yumuşarlıkta olmasını kavrayabilirsiniz.
Evet kadınlar lokma tatlısı biçimini hamurdan minik parçalar alıp yuvarlayarak uygulayın ve dargın yağda kızartın. Kızartma harekâtından sonra daha evvel hazırladığınız soğuk şerbetin içinde bekletin. Üzerini ceviz ve fındık içi yada pudra şekeri serperek kullanarak servis yapabilirsiniz kadınlar…
Bir Başka Tarif
MALZEMELER :
250 gr. 2 kadeh un.
20 gr. 1 yemek kaşığı yaş maya.
3/4 kadeh ılık su.
Bir fiske tuz.
50 gr. 2 yemek kaşığı dolu tereyağı veya margarin.
2 su kadehi ayçiçek yağı kızartmak için.
Şurubu:
400 gr. 2 kadeh tozşeker.
1/2 kadeh su.
1/8 limon.
Tatlı Tarifi
1 — Şekerle suyu bir tencereye koyup 5 dakika kaynatın. Limon suyu sıkın ve kabuğunu içine atıp ateşten indirin.
2 — Unun ortasında mayayı ılık suyun yarısıyla ezin, azıcık un karıştırıp koyultun; üzerini kalan unla kapatın.
3 — Un ufalamaya başlayınca ortasını açın, yağ, tuz ve kalan ılık suyu koyup bir hamur yapın. Üzerini kapatın, ılıkça bir yerde kabarmasını sağlayın.
4 — Ayçiçek yağını çukur bir kızartma kabında kızdırın. Sol elinizle azıcık hamur alıp sıkın. Baş parmakla işaret parmağı arasından çıkan fındık büyüklüğündeki hamuru, suya sokulmuş bir kaşıkla alıp dargın yağa atarak kızartın.
5 — Pembe renkte kızaran lokmaları evvel kevgire çıkartın. Sonra soğuk şuruba atın, 5 dakika sonra servis tabağına alın.
Esra Hanım Ziyaretçimizden Teklif:
Bizim buralarda bunu tatlı değilde yalnızca kızardıktan sonra servis yapılır.şerbet düzeyi yapılmaz.ben buna böyle alıştığım ve böyle hoşlandığım için tatlısını deneyemiyorum.sanki bana çok makûs bir tatmış gibi geliyor.