Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Lokma Tatlısı

Lokma Tatlısı

Lokma Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 250 gr un
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 3/4 su kadehi ılık su
  • 1 su kadehi su
  • 1 tatlı kaşığı tozşeker
  • 1 yumurta
  • Tuz

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

Şurup için

  • 2 su kadehi su
  • 2.5 su kadehi tozşeker
  • Yarım limonun suyu

Lokma Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Şurup için, su ve şekeri 5 dakika kaynatın. Limon suyunu ilave edip 1 taşım daha kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  • Mayayı 1 tatlı kaşığı şeker ve ılık su ile ezin. Unu bir kaba eleyin. Bir tutam tuz ilave edip harmanlayın ve ortasını havuz gibi açın.
  • Mayayı ilave edip un serpilmiş tezgahta kabarıncaya kadar 10 dakika bekletin. Unun ortasını tekerrür açıp yumurta ve 1 kadeh suyu ilave edin.
  • Ele yapışmayacak biçimde yumuşak kıvamlı bir hamur elde edenedek yoğurun. Hamuru bir kaba aktarın ve üzerini nemli bezle örtüp yarım saat dinlendirin.
  • Ayçiçeği yağını tavada kızdırın. Hamurdan 1 avuç alıp baş ve işaret parmakları arasında sıkın. Yağlı bir kaşıkla hamuru alıp tavada kızartın.
  • Pişen hamurları kevgirle alıp soğuk şurubun içine atın. Şurubu sürükleyene kadar bekletin. Lokmaları servis tabağına alıp bekletmeden servis yapın.
  • İç kısmını doldurmak için, çikolata sosu tarifini anekdotlarınız arasına ekleyebilirsiniz.

Osmanlı’dan günümüze kadar erişen şerbetli tatlılar sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa; muhallebi, krema ve şerbet ile hazırlanan etimek tatlısına göz atabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın