Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,06
  • EURO
    %0,00
  • ALTIN
    %0,08
  • BIST
    %2,52
Livinç Aşı

Livinç Aşı

Livinç Aşı Tarifi İçin malzemeler

  • 1/3 su kadehi nohut
  • 1 su kadehi aşurelik buğday
  • 500 gr kuşbaşı kuzu eti
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 soğan
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 kilogram ıspanak
  • Tuz

Livinç Aşı Nasıl Yapılır?

Nohut ve buğdayı bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Ayrı tencerelere alıp su ilave edin. Bu biçimde bir gece bekletin. Ertesi günü suyunu süzüp hafifçe haşlayın. Eti geniş bir tencerede suyunu çekinceye kadar kavurun. Tereyağı ve küp doğradığınız soğanı ilave edip pişirmeye devam edin. Salça, nohut ve aşurelik buğdayı ilave edin. Tuz ile tatlandırın. Buğday, nohut ve et piştikten sonra iyice minik kesilmiş ıspanakları ilave edin. Sıcak servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın