Fırınınızı 160 derecede ve fanlı ayarda ısıtmaya başlayın.
Bisküvileri mutfak robotuna alın ve 1 kaşık toz şeker ile eritilmiş tereyağını üzerine döküp robotta uygunca çekin.
Kelepçeli kek kalıbınıza yağlı kağıt serdikten daha sonra bisküvili karışımı kalıba alın ve düz tabanlı bir bardak yardımı ile toz haldeki bisküviyi sıkıştırın.
Düz bir taban elde edince fırında 10 dk ön pişirmesini yapın.
Fırından aldıktan daha sonra fırını 150 dereceye indirin.
Çırpma kabına labne, un, şeker ve sakızlı vanilyayı alıp pürüzsüz hâl alana değin çırpın.
Çırpma işlemini düşük ayarda yapmanız, harcın içinde hava kabarcıklarının oluşumunu engelleyeceğinden daha iyi olacaktır.
Ayrı bir kapta krema, limon suyu ve limon kabuğunu çırpın ve bu karışımı ağır ağır harca ekleyin. Bir kere daha pürüzsüz hâl alana değin harcı çırpın.
Son olarak yumurtaları teker teker harca ekleyip çırpın.
Harç hazırlanmış olunca bisküvinin üzerine dökün, spatula ile hafif hareketlerle harcı karıştırın ancak oluşan kabarcıklar yukarı çıksın.
Fırının alt kademesine bir tepsi su koyarsanız kekinizin kuruyup çatlamasını önleyecektir.
Çoğunlukla kelepçeli kap folyo ile sarılıp suyun içine oturtulur fakat ben folyo kullanmayı sakıncalı bulduğum için daha aşağı kademeye bir tepsi su koyup orta kademede kekimi pişiriyorum, seçim sizin :).
Kekinizi fanlı ayarda ve 150 derecede 1 saat pişirin.
Pişen keki fırından anında çıkarmayın. İlk 15 dk fırında bekletin.
Sonraki 15 dk fırının kapağı aralık halde bekletin.
Sonraki 1 saat tezgahta bekletin.
Soğuduğundan belirlenmiş olunca buz dolabına alın ve minimum 12 saat dinlenmeye bırakın.
Minik bir sos tenceresinde suda erittiğiniz nişasta, limon suyu, şeker ve zerdeçalı karıştırın. Tümü karıştıktan daha sonra orta ateşte ocağa alın ve kesintisiz çırpın. Jöle kıvamını alınca ocaktan alın ve bir süre daha karıştırın.
Kek ve sos soğuyunca sosu kekin üzerine döküp spatula ile yayın.Umarım hoş anlatabilmişimdir, şimdiden afiyet olsun :).