Limonlu Cheseecake’i Aratmayan Limon Kremalı Kek Tarifi İçin Malzemeler
1 limon kabuğu rendesi
1/2 (yarım) limon suyu
3 yumurta
2 yumurta akı (Sarıları kreması için ayrılacak)
1 su bardağı toz şeker
3 yemek yemek kaşığı su
3 yemek yemek kaşığı zeytinyağ
1 paket vanilin
1 su bardağı elenmiş un
1 paket kabartma tozu
1 çimdik karbonat
1 limon kabuğu rendesi
1/2 (yarım) limon suyu
2 yumurta sarısı
1 nehir bardağı toz şeker
1.5 tepeleme yemek yemek kaşığı un
3 tepeleme yemek kaşığı buğday nişastası
1 nehir kaşığı toz zerdeçal
1 paket vanilin
1 yemek kaşığı tereyağ
2 tepeleme yemek yemek kaşığı labne peyniri
1-2 yemek yemek kaşığı pudra şekeri
Limonlu Cheseecake’i Aratmayan Limon Kremalı Kek Tarifi Yapılışı
İlk olarak 2 limonun kabuğunu rendeleyelim ve birini krema birini kek hamuru için ayıralım.
Yine rendelenmiş limonlardan birinin yarısını kekin kreması için öteki yarısınıysa hamuru için sıkalım.
Unu kabartma tozuyla birlikte eleyip karbonatını ekleyelim ve onu da bir kenarda hazır bırakalım.
Bir kapta yumurta ve şekeri iyice beyaz köpük olana değin çırpalım.
Üzerine sırasıyla su, değişken yağ ve limon suyunu ekleyip baştan çırpalım.
Limon kabuğuyla birlikte vanilini de ekleyip birazcık daha çırpalım.
Son olarak elenmiş kabartma tozlu ve karbonatlı unumuzu da ekleyip hamuru tamamen çırpalım.
Yağlanmış büyük doruk dairesel borcama (32 cm çapta) harcı dökelim.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dk kontrollü biçimde pişirelim ve kürdan testiyle keki fırından çıkaralım, soğumaya bırakalım.
Kek pişerken kremasını düzenlemek için vanilin, tereyağ ve labne hariç tüm malzemeleri bi tencerede sürekli çırparak pişirelim.
Kaynamaya başlayınca altını kısıp vanilin, terayağ ve labneyi de ekleyelim. Karıştırmaya devam edelim ve bitmiş kaynama pıhtısı atınca kremayı ocaktan alalım, soğumaya bırakalım.
Kekimizi enine yarıya bölerek soğuyan kremayı arasına düzgünce sürelim. Kekin diğer yarısını da kesilen yüzeyi kremalı kısma gelecek şekilde kapak gibi kapatalım.
Kekin üstüne tüm yüzeyine gelecek şekilde elek veya süzgeç yardımıyla pudra şekeri serpelim. Dilerseniz toz fıstıkla da üzerini süsleyebilirsiniz, afiyetle yiyin. :).
Keki çok kalın bir kek yok.
Un mutlaka elenmeli, kekin kabarmasını artırıyor.
Yeniden kabarmasını etkilediği için yumurtalar mutlaka oda sıcaklığında olmalı ve ayrıntılarıyla çırpılmalı.
Zerdeçalı doğal olarak renk vermesi için kullanıyoruz, dilerseniz eklemeyebilirsiniz fakat rengi beyaz olacaktır. Ben rengini belirlenmiş etmesini sevdiğim için tepeleme koyuyorum.
Krema soğudukça kabuk miktar. Soğurken ara ara karıştırılırsa kremanın pütür pütür olmasını engelleyebilirsiniz.