1 adet limon (kabuğu ve suyu kullanılacak 1 çay kaşığı zerdeçal, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, yarım su bardağı nişasta, 2.5 su bardağı un
Limonlu Zerdeçallı Kek Tarifi Yapılışı
Yumurta ve şeker bir kaba konulur üzeri krema kıvamına gelene dek çırpılır.
Diğer sıvı malzemeler eklenir limonun kabuğu rendelenir.
Suyu sıkılıp kek kabına ilave edilir.
Sonra diğer kuru malzemeler elenerek kaba dökülüp çırpılır yağlanmış kek kalıbına önceden ısıtılmış 170 derece fırına konulur ( fırın dereceniz sizin farklılık gösterebilir ) 25- 30 dk gibi pişirip fırından çıkartılır bu arda kürdan testi yapabilirsiniz. Hepsi bukadar🤗 afiyet olsun şifa olsun kolay gelsin🙏.