Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,02
  • EURO
    %-0,04
  • ALTIN
    %-0,05
  • BIST
    %-0,25
Limonlu Yüzük Tatlısı

Limonlu Yüzük Tatlısı

Limonlu Yüzük Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2.5 su kadehi un
  • 2 su kadehi su
  • 20 gr tereyağı
  • 4 yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
  • 1 yemek kaşığı irmik
  • 1 yemek kaşığı darı nişastası
  • Ayçiçeği yağı

Şerbeti için

  • 3.5 su kadehi toz şeker
  • 2.5 su kadehi su
  • 1 dilim limon

Süslemek için

  • Rendelenmiş limon kabuğu
  • Toz Antep fıstığı
  • Yaban mersini
  • Frenk üzümü

Limonlu Yüzük Tatlısı Nasıl Yapılır?

Su, şeker ve limon dilimini kaynatıp şerbeti hazırlayın ve soğutun.

İki su kadehi suyu tencereye alarak kaynatın. Tereyağı, tuz, toz şeker, irmik ve nişastayı ilave edip kaynayıncaya kadar bekletin. Unu da ilave ederek koyu kıvama gelinceye kadar karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp ılınmaya vazgeçin. Limon kabuğu ve yumurtaları teker teker ilave edin ve birkaç dakika yoğurun.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın. Daha sonra parmağınızı yağa daldırarak ortasını delip yüzük biçimi verin. Halkaları soğuk yağın içine atıp ocağın altını yakın ve karıştırarak altın rengi alıncaya kadar kızartın. Soğuk şerbete atıp birkaç dakika beklettikten sonra servis tabağına alın. Üzerini limon kabuğu, toz fıstık ve meyvelerle süsleyerek servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın