Malzemeler
Şerbeti için
Süslemek için
Su, şeker ve limon dilimini kaynatıp şerbeti hazırlayın ve soğutun.
İki su kadehi suyu tencereye alarak kaynatın. Tereyağı, tuz, toz şeker, irmik ve nişastayı ilave edip kaynayıncaya kadar bekletin. Unu da ilave ederek koyu kıvama gelinceye kadar karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp ılınmaya vazgeçin. Limon kabuğu ve yumurtaları teker teker ilave edin ve birkaç dakika yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın. Daha sonra parmağınızı yağa daldırarak ortasını delip yüzük biçimi verin. Halkaları soğuk yağın içine atıp ocağın altını yakın ve karıştırarak altın rengi alıncaya kadar kızartın. Soğuk şerbete atıp birkaç dakika beklettikten sonra servis tabağına alın. Üzerini limon kabuğu, toz fıstık ve meyvelerle süsleyerek servis yapın.