1 yemek kaşığı yumuşak margarin ve 1, 5 yemek kaşığı pudra şekeri
Limonlu Yumuşak Kek Tarifi Yapılışı
Yumurtalarla şekeri mikserliyoruz.
Sırasıyla tereyağı, çiçekyağı ve sütü ilave ederek mikserlemeye devam ediyoruz.
Limon kabuğu rendesi ve limon suyunu da ilave edip karıştırmaya devam edelim.
Un, kabartma tozu ve bir çay kaşığı karbonatı ayrı bir yerde eleyerek karıştırdıktan sonra akışkan karışımımıza ilave ediyor ve tahta bir kaşıkla fazla çırpmadan karıştırıyoruz.
Yağladığımız kek kalıbına alıp 170 derece evvelden ısıtılmış fırında 45 dakika pişiriyoruz.
Bir kasede sosu için bir yemek kaşığı yumuşak margarin ve 1. 5 yemek kaşığı pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar çırpıyor ve fırından alıp ilk sıcaklığı çıkan kekimizin üzerine fırça dayanağıyla hoşça sürüyoruz. İyice dinlenen kek servise hazırdır.